reisverslagen

Lanzarote & Fuerteventura

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura met Thalasso N°1

December 2011

Door Chantal & Catherine   

   

Gedurende deze periode varieert de temperatuur tussen 20 en 25°C, maar er is steeds wind aanwezig.  Eens beschermt is het mogelijk om te zonnenbaden, en op de stranden bevinden zich dikwijls stenen windschermen. De temperatuur van het zeewater bedraagt +/-18°.  We bezochten het Monument al  Campesino, een “cantina” voorzien van een tentoonstellingen rond plaatselijke artisanale produkten:  hier hadden we ook onze lunch.  Lanzarote is een vulkanisch eiland, op meerdere punten ziet u ruïnes omsloten door gestolte lava.

Hotel Volcano 5* in Playa Calma ligt op enkele stappen van de jachthaven:  direct bij het hotel zijn er winkels, restaurants en bars. Dit grote hotel is uitgebouwd over verschillende niveaus (af te raden voor gehandicapte personen) met  4 zwembaden en verschillende restaurants. De kamers zijn ruim.

Vervolgens bezochten we het zeer mooie grottencomplex “ Cueva delos Verde”, de restant van een vulkaantunnel. Voorzie hiervoor platte schoenen want de bodem is oneffen en de gewelven zijn soms zeer laag. Na dit bezoek genoten we het avondmaal in “Jameos del Agua”, eveneens een grot.

De volgende dag gingen we naar het Nationale Park van Timanfaya, met de Montanas del Fuego, Los Hervideros, El Golfo.  In het park toonde een vulkanoloog ons de hete ondergrond, en de mogelijkheid om vuur op te wekken door enkel wat stro tegen het kokendhete gesteente te leggen.    

Die middag bezochten we Hotel Melia Salinas 5*, gesitueerd aan het strand en in het bezit van een mooie binnentuin. Het merendeel van de kamers heeft zeezicht.  De standaardkamers zijn sober ingericht maar bieden alle comfort. De garden-villas vormen een apart geheel, en beschikken over een eigen tuin en zwembad. Dit hotel is eerder aan te bevelen voor koppels.

Een overtocht van 30 minuten brengt u van Lanzarote naar buureiland Fuerteventura.  1 nacht in Hotel Atlantis 4*in All Inclusive. Dit hotel ligt niet direct aan het strand, maar biedt 7 zwembaden waaronder 2 voor kinderen en 1 met animatie voor de jeugd en minder jonge personen. Elke avond zijn er verschillende shows.

De volgende dag maakten we een wandeling in de duinen van Corralejo, en bezochten Hotel Sheraton Fuerteventura 5*.  Dit zeer mooie hotel heeft een mooi kinderzwembad.

2 nachten in Hotel Rio Calma 4*. Dit heel mooie hotel biedt fraaie zwembaden maar heeft zelf géén strand:  daarom werd een artificiële lagune met zeewater aangelegd (elke zondag wordt dit water- ververst).  De kamers zijn ruim, maar er is wel één minder punt:  elke deur die uitgeeft op de gang is telkens met 2 kamers verbonden, als een soort sas.

Hotel Barcelo Jandia Playa ligt dichtbij bij het centrum, en er is een tunnel voor de verbinding naar het strand. Dit All-in hotel is verspreid over bungalows, en één van de zwembaden is gedurende de winter verwarmd.  Er zijn tevens  verschillende restaurants en bars, en een miniclub.

Alle bezochte hotels bieden wellness-centra. Voorbeeld:  een ontdekkingskuur van 9 verzorgingen in Hotel Riu Calma kost 155 euro.   

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: