reisverslagen

Studiereis Tunesië

HER-ONTDEKKING TUNESIE

Oktober 2011

Door Julie

Dag 1 : 04h00 Afspraak op de luchthaven van Zaventem .  Vertrek naar Enfidha om 06h00.  Na een vlucht van ongeveer 3 uur, rijden we naar ons eerste hotel:  Riu Marco Polo. We waren nog net op tijd voor het ontbijt. Na het inchecken hadden we ons eerste hotelbezoek. Riu Marco Polo ligt nabij de jachthaven van Hammamet Yasmine. Het hotel is voorzien van een groot zwembad en privéstrand. Vermaak garant met hun animatieteam:  ze leren u zelfs de dans op het clublied. Het middagmaal is in buffetvorm. En inderdaad, het restaurant aan het zwembad is gesloten tijdens de winterperiode.

In de namiddag bezochten we de Medina van Hammamet. Daarna het tweede hotelbezoek met Riu Palace Hammamet Marhaba. De inkomhal is echt indrukwekkend, de kamers zijn comfortabel en zeer mooi ingericht. Het spa-centrum is zeer goed uitgerust  en een bezoek meer dan waard. Terug naar het hotel Riu Marco Polo voor het avondmaal.

Dag 2 : Na het ontbijt, bezoek aan Hotel Vinci Flora Park. Dit is een klein complex met een honderdtal kamers, volledig in plaatselijke stijl maar zonder te overdrijven. Dit hotel biedt echter geen animatie, en het verblijf kan enkel in half-pension.  Klein minpunt:  het strand bevindt zich op 400m. Vervolgens bezoek aan het 5* Hotel Riu Palace Oceana, enkel opgenomen in de VIP-brochure vanaf de zomerperiode 2012… en adults only. Dit mooie hotel biedt de formule All-Inclusive (Oceana Plus) en biedt ruime faciliteiten.

Daarna reden we richting Port El Kantaoui.  Aankomst en bezoek van het Hotel Riu Bellevue Park, aan het strand direct naast de Riu Imperial Marhaba.  In dit zeer gezellige- en familiale hotel genoten we het middagmaal aan het zwembad.  Na de lunch gingen we met het treintje naar het centrum van El Kantaoui. Er werd een rally georganiseerd om de omgeving, de haven, en het kleine attractiepark te leren kennen.  In de vooravond genoten we vanaf een piratenboot van de zonsondergang, en het diner werd verzorgd door Hotel Imperial Marhaba.

Dag 3 : Zéér vroeg ontbijt en na de check-out vetrek per 4x4.  Geen hotelbezoeken vandaag, wel een overzicht van de uitstap “Discovery Point van El Kantaoui”.  Maar eerst en vooral, het tweede ontbijt van de dag:  typisch berbers en onder open hemel.  Vervolgens bezoek aan de arena’s van El Djem. Na het middagmaal wacht een lange rit naar Douz in de woestijn. Na zonsondergang maakten we een tocht op de rug van een dromedaris, en genoten het diner in een tent. Op het menu plaatselijke specialiteiten overgoten met een berber spektakel, dit alles rond een groot haardvuur.  Overnachting in Hotel Vincci Douz.

Dag 4 :  Ontbijt, en terug naar onze jeeps. Bezoek aan en middagmaal in een grotwoning. Transfer naar Djerba. In de late namiddag aankomst in het laatste hotel, de Riu Palm Azur.  Bezoek en check-in. Dit hotel behoorde tot de Melia-keten, maar werd onlangs gerenoveerd. Het is modern ingericht, met 2 buitenzwembaden waarvan één enkel voor volwassenen. Er is een privéstrand, en een zéér gemotiveerd animatieteam. De avond werd afgesloten met een zeer verfijnd en geraffineerd diner.

Dag 5 : Ontbijt en bezoek aan 2 hotels op Djerba. Allereerst Hotel Fiesta Beach: dit is aan aanrader voor families, en een super animatieteam zorgt voor onvergetelijke vakanties, en is zelfs buiten het seizoen ter beschikking. Het complex heeft 3 zwembaden:  naast het  hoofdzwembad is er één enkel toegankelijk voor volwassenen en één voor kinderen.  De kamers bevinden zich in bungalows verspreid over een mooie tuin. Het laatste hotel op het programma was de Vincci Helios Bay: dit verblijf biedt de nodige faciliteiten, ligt dichtbij een lagune met een mooi lang strand, maar de buitenmuren zijn wel aan verfrissing toe. Bij onze wandeling door d’Houm Souk konden we spijtig genoeg niet aan de regen ontkomen.

Transfer en terugvlucht naar Brussel.

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: