reisverslagen

Madrid

MADRID - Hotel Tryp Cibeles**** (Thomas Cook)
Oktober 2011

 


Dit hotel behoort tot de bekende keten van de “Tryp Hoteles” en bevindt zich super centraal langsheen de Calle Gran Via, de indrukwekkende hoofdboulevard van de Spaanse hoofdstad. De kamers en publieke vertrekken gaan schuil achter een schitterende gevel uit het begin van de 20e eeuw:  het ontbijtrestaurant en het atrium (salon en bar) bevinden zich op de 2e etage en werden recent heringericht in een strak en zakelijk design. De kamers beginnen vanaf de 3e etage, en bieden alle comfort in een overwegend functioneel interieur met zachte kleuren, flatscreen TV en mini-bar (betalend). De badkamer biedt alle voorzieningen van een 4 sterren hotel. Het ontbijt is zeer uitgebreid (met warm buffet), en biedt een ontdekkingstocht langs allerlei typisch Spaanse produkten tot olijfolie toe. 

Tryp Cibeles is een prima hotel voor wie wil genieten van een logement omringd door indrukwekkende grootstadsarchitectuur, vlakbij alle aantrekkingspunten van het eeuwig bruisende Madrid. Metrostations “Callao” en “Gran Via” brengen u in korte tijd naar alle hoeken van de stad, met inbegrip van de luchthaven. En Madrid loont de moeite: deze stad speelt perfect haar rol als trefpunt van de Spaanse cultuur, en is een magneet voor liefhebbers van shopping (vele winkels zijn geopend 7 op 7, tot 21h30), theater, historische plekjes, opzienbarende architectuur, en allerhande ontdekkingen, Museos de Jamon, de overdekte markt van San Miguel, Madrileense patisserie, het Retiro-park of de chique etalages van de wijk Salamanca…het alledaagse leven in de typische wijken zoals Las Huertas, Lavapies en Chueca. Madrid is een zeer levendige en boeiende metropool waar het leven pas volledig op gang lijkt te komen na 19h00: een broeierige samensmelting van latino en castillaanse elementen… net een tintelend glas Cava !  Typische restaurantjes met authentieke regionale gerechten wachten in de smalle straatjes op enkele stappen van de Puerta del Sol en de Plaza Mayor. Aanrader: een excursie naar het prachtige Segovia per lijnbus vanuit het Estacion del Norte. 

Nota: de kamers langsheen de Gran Via zijn niet volledig geluidsvrij, moeilijke slapers vragen best een kamer aan de achterzijde van het hotel.

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: