reisverslagen

Citytrip Parijs

CITYTRIP  PARIJS – September 2011.
Door Ingrid.

Hotel Cardinal 3*. Gelegen in het 5de arrondissement.
Zeer goed ontbijt, veel diversiteit : verschillende soorten brood, verschillende soorten beleg, cornflakes en vers geperst fruitsap.
De kamers zijn zeer netjes.
Het metro station Censier-Daubenton ligt op +/- 100m van het hotel. Lijn 7. Voor alle grote bezienswaardigheden gemakkelijk bereikbaar. (Maximum 1x overstappen).
Aan te raden is “Paris Visite” om onbeperkt met metro, bus en de kabeltrein naar Montmartre te kunnen reizen.
Op voorhand een rondvaart op de Seine boeken komt ook goedkoper uit. Zo’n rondvaart duurt toch wel 1 uurtje.

Wat je absoluut moet gezien hebben voor de eerste maal in Parijs, is natuurlijk de Eiffeltoren. Het is ook de moeite om een ticket te kopen en helemaal naar de top te gaan. Het uitzicht van daarboven is adembenemend. l’Arc de Triomphe met z’n 12 boulevards, het druktste rondpunt ooit gezien. De Champs Elysee met de exclusieve winkels, de Sacré Coeur, Place du tertre met z’n schilders. Le ponts des arts is ook een nieuwe attractie, voor wie een wens wil doen, kan er een slot aan de brug hangen. De nieuwste rage in de wereldsteden. Voor wie het al iets gewaagder mag, kan men ’s avonds naar de Moulin Rouge en Pigalle.
Waar het ’s avonds zeer aangenaam vertoeven is, is in Saint Germain. Met een overaanbod aan gezellige restaurantjes, en zeker niet te duur. (Afstappen Maubillon).

Parkeren in Parijs is zeer duur. De garages vragen zo’n 25€ per dag.
Met de trein reizen maakt het allemaal veel rustiger.

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: