reisverslagen

Studiereis La Reunion

Eductour La Réunion met JetAir juni 2011

Door Lieve

Dag 1

Eindelijk zover.Check in voor de trein naar Parijs ( bureau open vanaf 1u30 voor vertrek trein)met controle van ticket en identiteitskaart .

Op de trein naar Paris CDG kregen we een drankje aangeboden.Bij aankomst in CDG was het nogal een zoeken voor de bus naar Orly , er was maar 1-maal een bordje met "autocars" .

De bus  was juist vertrokken, dus moesten we een half uurtje wachten voor het traject van 40 minuten (prijs 19 € enkel).

De luchthaven van Orly is klein, achter de douane : 1 bar en 3 winkeltjes

In het vliegtuig kregen we plaatsen in Club Alizée (economy plus); meer beenruimte en een verbeterde service, een glaasje champagne/fruitsap ,en keuze tussen 2 maaltijden maar vermits we op de laatste rij zaten, was er geen keuze meer en kregen we de vis.Bij het eten werd er ook wijn geserveerd.

Dag 2

Na 11 uur vlucht aankomst in Saint-Denis Roland Garros.Geen identiteitscontrole maar wel douane.

Na een half uurtje kwamen we aan in hotel le Recif 3* waar we een rondleiding kregen.

Een familiaal strandhotel,2 zwembaden, alle kamers zijn gericht naar de zee en hebben dus min of meer zeezicht.Op la Réunion bestaan geen privé-stranden dus worden de hotels wel afgeschermd met hekken en heeft men een code nodig om naar het strand te gaan

Het middagmaal was superlekker.s’Avonds zijn er enkele bars en disco’s om uit te gaan

Volgende halte Grand hotel du Lagon 5*.

Groot hoteldomein voor personen die rust zoeken in een luxe omgeving want in de buurt ligt weinig , om s’avonds weg te gaan heeft men de huurwagen of een taxi nodig.

Strandstoelen staan ter beschikking op het strand, voor handdoeken moet een waarborg betaald worden

Kamers zijn onlangs vernieuwd.

Voor het avondmaal heeft men keuze uit het buffetrestaurant (half pension) of de 2 à la carte restaurants waarvan 1 vlakbij het strand gelegen is.

Het ontbijt is uitgebreid.

Dag 3

Vandaag het hoogtepunt van de rondreis !!!!!: een helicoptertoer boven het eiland.

Wij deden de kleine toer : cirque van Mafate en Salazie en de Trou de Fer met verschillende watervallen, + een klein toertje boven de oceaan,25 minuten puur plezier en bewondering (190€).

Voor het kleine prijsverschil (250€ voor de grote toer) is het beter om deze toer te doen, dan ziet men ook de vulkaan en de cirque van Cilaos.

Daarna was het weer tijd om een hotel te bezoeken, hotel Boucan Canot 4*.

Hotel heeft een superligging , vooral qua uitzicht, het strand is niet al te groot, maar ze hebben ook een natuurlijk zwembad in de rotsen, dit zwembad wordt gevuld door zeewater.

Voor dit hotel is het aangeraden om frontaal zeezicht te vragen vermits er geen onderscheid gemaakt wordt tussen lateraal of frontaal zeezicht (vb kamernummers 118 of 119).

Het middagmaal in dit hotel was fenomenaal , zeer mooi gepresenteerd en zeer lekker (kok is een leerling van Alain Ducasse).

In de namiddag bezoek aan Kelonia , waar men de verschillende schildpadden kan ontdekken

Bezoek aan hotel Blue Margouillat 4*: prachtig charmehotel, voor klanten die niet aan het strand willen zitten maar wel de luxe en een prachtig uitzicht wensen.

Daarna kwam er een rit vol bochten om in hotel domaine des Fougères 2* in Tévelave te geraken, (aan te raden is om deze weg nog met daglicht te doen).

Het hotel was zeer simpel, de kamers zijn allemaal verschillend , maar de ontvangst was nogal chaotisch

Voor het avondmaal kregen we de lokale keuken, maar volgens personen van ter plaatse was het niet goed.Het ontbijt was zeer sober, een echt Frans ontbijt : stokbrood, croissant boter en confituur.

Dag 4

Het bezoek aan het museum van de rum was kort maar interessant en op het einde werd er natuurlijk rum geproefd (daarna gelegenheid in het winkeltje om rum te kopen).Ook stond er een ritje met de ossenkar op het programma.

Vervolgens een rit naar l’Entre-Deux, een zeer mooi dorpje in de bergen.Eten en bezoek in hotel Dimitile 3*

Eten was zeer goed, maar de kamers waren aan de dure kant .Ze gaan wel werken doen in de kamers dus misschien zou dit dan een verbetering zijn

Dan de meest bochtige rit van de rondreis, een 200-tal bochten om in Cilaos te geraken!!!Het uitzicht maakt wel veel goed maar men moet voldoende tijd nemen om dit traject te doen.Spijtig genoeg kwamen we pas in het donker aan in Cilaos

Hotel le Vieux Cep 2*.Niet goed te begrijpen dat dit hotel maar 2* heeft.De inrichting van de kamers en het restaurant doet denken aan Zwitserse chalets.Het hotel heeft een zwembad wat eerder een uitzondering is voor een 2* hotel.Prachtig uitzicht vanuit de kamers

Het avondmaal bestond uit een gratiné van ChouChou (een lokale groente) en daar de lokale keuken: rijst,linzen en vlees of vis

Het ontbijt is een continenaal ontbijtbuffet

Dag 5

Een wandeling door het prachtige stadje Cilaos, zeker de moeite waard om hier wat tijd door te brengen.Ook voor shopping van de lokale producten zoals bananenconfituur .

We vertrekken dan voor de lavaroute.

Eerst bezoek van een uurtje aan de tuin van parfum en kruiden.Verder over de lavaroute

Onderweg zien we de resultaten van de laatste vulkaanuitbarsting en de nieuwe weg die werd aangelegd.We stoppen ook nog eventjes aan de watervallen van “Anse des Cascades” voor wat foto’s

Vandaag slapen we in hotel La Fournaise , correct hotel maar gelegen langs de grote baan.Dit hotel heeft ook een zwembad maar dit is ook langs deze baan gelegen. ’s Avonds kregen we keuze tussen 2 schotels en ’s morgens was het een continentaal ontbijtbuffet.

Dag 6

2e hoogtepunt van de reis: de vulkaan!!!! Men moet wel vroeg vertrekken vermits de bewolking nogal snel kan komen opzetten , dus om 7 uur vertrek aan het hotel.Eerst reden we door “la plaine des Palmistes, een mooie streek qua natuur.Daarna hoger en hoger voor uiteindelijk een mooi uitzicht te hebben op de vlakte voor de vulkaan.Na een fotostop verder naar de vulkaan zelf.Voor diegene die het willen kunnen te voet naar de top van de vulkaan, een wandeling van +- 5uur heen en terug maar op het laatst moeten er nog zeer veel trappen terug naar boven geklommen worden dus ook hier zit het venijn in de staart.

Na dit prachtig landschap terug naar beneden voor een bezoek aan het hotel Ferme du Pommeau 2*.Er valt niets speciaals over dit hotel te vertellen het is qua categorie hetzelfde als de andere 2* hotels op la Réunion.

Een volgend bezoek aan een hotel : Diana Dea Lodge 4*.Vermits we wat laat waren eerst het middagmaal dat qua eten zeer lekker was maar qua bediening nogal wat te wensen overliet voor een 4* hotel.Het bezoek van de kamers was wat we ervan verwachten, het is een nieuw hotel open sinds april 2011.Alle kamers hebben een prachtig uitzicht, maar de meeste kamers hebben wel een open badkamer.

Vanuit het bad kan je herten bewonderen, maar zoals we getest hebben: van buitenaf kunnen de buren u niet zien.

Op weg naar ons hotel in Hell Bourg stoppen we nog aan een vanilleplantage voor uitleg over de productie van vanille.

Bij aankomst in Hell Bourg waren we verrast over de mooie creoolse huizen in dit stadje.Het hotel Relais des Cimes viel zeer goed mee vermits het maar een 2* is.Het avondmaal was weer typisch creools met rijst, linzen en vlees.Het ontbijt was een klein buffet maar voor de eerste maal in een  2* hotel waren er eieren.

Dag 7

Na het ontbijt hebben we eerst een kleine wandeling gemaakt in het centrum voor foto’s van de creoolse huizen.Met een gids was het toen tijd voor een wandeling, we deden de route van de koffie.

Het ging nogal steil omlaag dus goede schoenen type sportschoenen zijn wel aan te raden.Eerst watuitleg over de alom vertegenwoordigde “chouchou” en dan op zoek naar de paar overblijvende koffieplanten.

Vervolgens werd er een creoolse picknick bereid aan de rivier, met de typische rijst en linzen en vlees.

Daarna terug naar boven langs dezelfde steile weg.Nu nog 2 hotelbezoeken in Saint-Denis en deze eductour zit er al op.Eerst bezoek aan hotel Villa Angélique 4*, het hotel was pas open en hier en daar waren nog werken aan de gang, maar de kamers zien er prachtig en luxueus uit.Het restaurant is zeer modern ingericht.

Vervolgens bezoek aan hotel Austral 3*, dit is een typisch stadshotel , goed voor de eerste of laatste nacht in door te brengen. We kregen een 3-tal kamers om nog een douche te nemen wat wel nodig was na onze wandeling.

Vervolgens naar de luchthaven.Eerst moesten we een soort controle van het ticket doen op de computers en daarna de check in.Daar kregen we ook het treinticket voor de retour.

Deze keer zaten we in de “voyageurclass”, de gewone economyclass.Wel een zeer groot verschil qua beenruimte, voor het eten was er geen keuze maar het eten was wel goed.Zelfs in deze klasse kregen we een flesje wijn bij het avondmaal.

Bij aankomst in Orly terug de bus op naar Paris CDG en daar moesten we nog 2 uur wachten op de trein naar Brussel.

 

Voor welke klanten deze bestemming aanraden ?

Vooral voor klanten die een prachtige natuur willen zien met heel wat afwisseling , maar ook het budget hebben om het te doen, niet voor klanten die enkel aan het strand willen liggen.

La Réunion is zeker geen goedkope bestemming (ook ter plaatse zijn de dranken en maaltijden redelijk duur vermits zij alles moeten invoeren behalve fruit)

Zeker te voorzien is een budget voor de helicopter. 

 

 

 

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: