reisverslagen

Studiereis Malta

Studiereis Malta met Pegase november 2017

Door Ingrid


We overnachtten in het Phoenicia Malta.
Na een volledige restauratie en renovatie opende het hotel opnieuw haar deuren in mei 2017. Bij de heropening ontving het hotel als eerste en enige hotel op het eiland het label “The Leading hotels of the world”.
De ideale uitvalsbasis om Valetta (op minder dan 5 min stappen) en het eiland te ontdekken. U hoeft zich niet in het drukke verkeer te begeven, maar kan overdag & ’s avonds te voet de hoofdstad van Malta ontdekken.
Met een tuin van 7.5ha en een infinity pool met zicht op de haven is het hier zéér aangenaam vertoeven.

Ontdekking van Valetta, Culturele hoofdstad van 2018.
De Maltese hoofdstad bracht ons in vervoering, charmant, pittoresk en gezellig. Bovendien behoort de    hoofdstad tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. We bezochten de Barracca Gardens met een fantastisch zicht op de Grand Harbour, de St-John’s Kathedraal enz …

Ontdekking van de 3 cities met de “Rolling Geeks” een excursiemogelijkheid uitgebaat door een belg. Op self-drive elektrische wagentjes met een voorgeprogrammeerde GPS ontdekten we de 3 cities op een originele manier. We werden begeleid door de GPS in het Nederlands of in het Frans.

Ontdekking van de natuurpracht op Gozo en wijn -en kaasproeverij op een landhuis. De charme van Gozo overviel ons allemaal. Op Gozo ontdekten we enkele lokale, authentieke specialiteiten
bij het bezoek aan een wijnhuis. De lekkere Maltese wijn, de vers geplukte sinaasappels en de zelfbereide kazen.


We werden nog verwend met temperaturen van 22°, blauwe hemel en een stralende zon.
Een aangename afwisseling in november.
De Maltese eilanden kennen een aangenaam mediterraan klimaat.

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: