reisverslagen

studiereis : Alentejo

Fam trip Alentejo  met Transeurope

door Catherine

De regio Alentejo bedekt  1/3 van het grondgebied van Portugal . Het gebied is ook de  warmste regio van Portugal. Deze regio combineert zowel kunststeden als Evora, Monseraz, Estremoz … met gastronomie, uitstekende wijnen en de natuur met prachtige uitzichten. Ook is het mogelijk om stranden te vinden, nl in de buurt van het schiereiland van Troia.

Hotel Troia Design ligt in het noorden van het schiereiland , tegenover de stad Sebutal en op enkele minuten van het strand. Het is op enkele minuten van het strand gelegen , bereikbaar via een voetgangers bruggetje.

In de buurt van Evora zijn er meerdere hotels mogelijk , naargelang uw budget en wensen.

Hotel Imani country house ligt afgelegen op het platteland, dicht bij de megaliet Cromeleque dos Almendres. Voor klanten die rust zoeken is het hotel zeer geschikt, maar ze moeten  er wel de “basic” weg naar het hotel bijnemen.

L’ecorkhotel heeft een prachtig zwembad op het dak , en heeft mooie suites in bungalows. Dit hotel heeft een restaurant en het half pension kan op voorhand gereserveerd en betaald worden.

Hotel Victoria Stone in Evora ligt op enkele minuten van het versterkte stadsgedeelte.  De kamers zijn modern ingericht met verschillende elementen in steen.  Op het bovenste verdiep bevind zich het zwembad.

Hotel M’AR de AR Muralhas ligt binnen de stadswallen van Evora. Er is een spa en een buitenzwembad. 

Hotel & Spa Convento do Espinheiro ligt op +- 15 autominuten van Evora. Het hotel is rustig gelegen , met een zeer  mooie tuin en verschillende zwembaden. Elke dag om 17 uur organiseert het hotel een rondleiding door de historische delen van het hotel, na ongeveer een uur wordt dit bezoek afgesloten met een wijndegustatie. Dit hotel biedt ook half pension aan.

Hotel & Spa Alentejo Marmoris ligt tussen Entremoz en de Spaanse grens. Deze regio is gekend voor zijn marmer en dit wordt weerspiegeld in de inrichting van het hotel. Het hotel bezit één van de mooiste welness van Portugal.  Het hotel heeft ook een buitenzwembad.

In Estremoz  kan u logeren bij  in Solares Casa do Terreiro do Poço. De eigenaars hebben het  verblijf ingericht met souvenirs van hun eigen reizen. Er is een klein zwembad aanwezig.

Hotel Tore Palma Wine gelegen ten noorden van Estremoz is ideaal voor klanten die rust zoeken. Alle kamers zijn verschillend. Het hotel beschikt over een zwembad.

Het hotel Lago Montargil ligt aan het meer, maar zwemmen is er niet toegestaan. Daarom zijn er in het hotel 4 buiten- en 2 binnenzwembaden.

Het centrum van de Universitaire stad Evora is omringd door de stadsmuur en is wereld erfgoed van Unesco. U vindt er een Romeinse tempel, aquaduct & kerken … Citytours zijn ook mogelijk met de ‘elektrische’-fiets.

Monseraz is een versterkte stad boven op de heuvel, waar auto’s verboden zijn. De rivier Guadiana vormt de grens tussen Spanje en Portugal.

Op de Seda rivier kan u ook kajakken. In functie van het water vaart u op- of afwaarts.

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: