reisverslagen

studiereis Washington

studiereis Washington met Generaltour maart 2014

door Chantal

Met een klein groepje zijn we naar de hoofdstad van de Verenigde Staten vertrokken.  We zijn met United airlines rechtstreeks naar Washington gevlogen met een boeing 777.  Er zijn 4 klassen in dit type vliegtuig.  First, business, economy plus en economy.  Wij hadden het voordeel om in economy plus te reizen en de extra beenruimte maakt de reis toch wel aangenamer.  De individuele schermen zijn een pluspunt en de service was goed.

Wij hebben in hotel Capitol skyline gelogeerd.  Dit hotel is in het ‘Southwest’ district gelegen, 5 blokken van Capitol Hill.  Dit hotel heeft een buitenzwembad waar u gedurende de zomermaanden gebruik van kan maken .  Dit is een goed middenklasse hotel maar persoonlijk zou ik een hotel aanraden dat iets meer in het centrum is gelegen.

Er zijn heel veel bezienswaardigheden in Washington, teveel om op te noemen.  Ik zal een paar van de belangrijkste vermelden.  De beste manier om de stad te verkennen is met een georganiseerde city tour, of met de hop on- hop off.  Met de metro of bus kan u ook heel gemakkelijk het centrum doorkruisen.

De National Mall is een groot open park in het midden van de stad en heeft veel monumenten gewijd aan Amerikaanse leiders.  Het park verbindt het Witte huis met het Capitool. Het Capitool is de zetel van de volksvertegenwoordiging van de Verenigde Staten.  Het midden van het Capitool bestaat uit een rotonde, bekroond met een koepel met een diameter van circa 30 meter. Een andere blikvanger is het Washington Monument.  Met een hoogte van ruim 169 meter is het de hoogste obelisk ooit gebouwd.  Het is gemaakt van marmer, graniet en zandsteen.  Een lift brengt je naar de top van de obelisk waar in alle vier de wanden vrij kleine ramen zijn aangebracht.

Aan de national Mall is het museumcomplex Smithsonian gelegen.  De musea kan u gratis bezoeken en ze liggen bijna allemaal naast elkaar. De meest bekende zijn de Natural History, American History en National air and space museum.

Washington telt veel gedenktekens met als bekendste Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, National WWII Memorial……

Het Arlington National Cemetery is ook zeker een bezoek waard. Hoewel het een militaire begraafplaats is, liggen er naast militairen ook bekende Amerikanen als presidenten, astronauten, politici en verdienstelijke burgers. Tijdens de zomermaanden kan u om het half uur de aflossing van de wacht zien aan het graf van de onbekende soldaat.

DC metro food tours organiseren bijna dagelijks food tours en culinary events en dit in verschillende regio’s van de stad.  Gedurende een 3 à 4 uur durende excursie krijgt u uitleg van een Engelstalige gids over de regio en de typische restaurants waar u een stop maakt om lokale gerechten te proeven.

Washington is ideaal voor een city trip, al dan niet in combinatie met New York.  Ideaal voor mensen die houden van geschiedenis, musea en shopping. 

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: