reisverslagen

Dreamliner

Inauguratie  Dreamliner

Dinsdag 10 december ll. Had ik de eer om deel te nemen aan de inauguratie van het nieuwe vliegtuig van Jet Air, de boeing Dreamliner 787, dat gedoopt werd door Panamarenko.

Jet Air is de enige Belgische luchtvaartmaatschappij met dit type vliegtuig.

Men kan er tot 300 passagiers mee vervoeren, en zal verschillende bestemmingen aanvliegen, zoals Mexico, Dominicaanse Republiek, Cuba en Jamaica.

Momenteel is dit het modernste passagiersvliegtuig. Het kan 13.000km vliegen zonder onderbreking. Het heeft een systeem dat zonsopgang en zonsondergang kan simuleren, waardoor uw biologisch ritme aangepast wordt aan de tijdzones.

Tijdens het opstijgen en het landen, genereert het toestel tot 60% minder geluid dan een klassiek vliegtuig, en is ook veel stiller tijdens de vlucht. De materialen die gebruikt werden om hem te bouwen zijn robuuster en veel lichter. Dat maakt dat hij 3x zo snel gaat dan een formule 1 wagen op zijn maximum snelheid.

Elke zetel bevat een touchscreen.

Bovenop de films, kan u ook uw elektronische apparaten aansluiten, en dit dankzij een usb-poort. Het is mogelijk vanaf 10.000m hoogte. U kan op dit scherm ook het licht en het volume regelen, alsook de hostess bellen.

De ramen zijn 30% groter dan in een gewoon vliegtuig. Om het donkerder te maken hoeft u alleen op het knopje te drukken.

De plaats voor de handbagage is ook veel groter, en de sfeerverlichting zal u aangenaam verrassen door zijn verschillende kleurenpallet.

Het vliegtuig is onderverdeeld in 3 klassen
Economy :  beenruimte bevat 75cm
       standaard maaltijd (1 ontbijt / snack & warme maaltijd)
Economy plus :  beenruimte 85cm
       Standaard maaltijd ( 1 ontbijt / snack & warme maaltijd)
       Het supplement bedraagt 15€ per persoon per traject, dit kan pas 60  dagen voor vertrek gereserveerd worden via de site van Jet Air.
Premium Club :  beenruimte 95cm
       Maaltijden samengesteld door “Jeunes Restaurateurs d’Europe”
       ( 1 ontbijt / snack & warme maaltijd)
       Het supplement bedraagt 99.50€ per persoon per traject, en moet tijdens de reservatie  bijgeboekt worden.
Dit is echt de moeite waard gezien het comfort van de zetels.

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: