reisverslagen

studiereis Oost Canada

Studiereis Oost Canada met thomas cook september 2013

door Chantal

3/9 : Brussel – Montreal

We vliegen met Air Canada rechtstreeks naar Montreal.  De vluchttijd bedraagt ongeveer 7.30u.  Ik had het geluk om een upgrade naar first te krijgen.  Wat een comfort en service!! 

Bij aankomst worden we opgewacht door een lokale gids die ons meteen naar het centrum van de stad brengt voor een stadsrondleiding.  In Montréal vloeien oude en nieuwe architectuur naadloos in elkaar.  Montreal is na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld.  Het centrum bestaat grotendeels uit wolkenkrabbers en een grote ’ondergrondse stad’. Dit is een enorm complex van hallen en tunnels onder het centrum die met elkaar verbonden zijn.  Er bevinden zich ongeveer 1600 winkels, banken , hotels, restaurants ….. Vergeet ook le vieux-Montréal niet te bezoeken.  Het grootste deel van deze oude kern is door de jaren heen behouden gebleven of gerestaureerd.

Overnachting  in holiday inn Montréal midtown****.  Dit hotel is eerder een 3* waard maar zijn centrale ligging maakt veel goed.

4/9 : Montreal – Venise en Québec

Vandaag zetten we koers naar de Montérégie regio.  Deze heuvelachtige streek staat gekend om z’n boom- en wijngaarden, esdoorns en uitstekende gastronomie.  We bezoeken er de Guyon Farm in Chambly (een pedagogische boerderij en vlinderkwekerij) en Fort Chambly National historic site.  Dit fort diende in 1711 om het Britse leger uit het toenmalige ‘New France’ te weren.  De lunch hebben we in Fouquette Forchette genomen.  Een echte aanrader.

Na nog een tussenstop bij La Cidrerie Denis Charbonneau in Mont-Saint-Grégoire voor een degustatie komen we aan in Auberge du Lac Champlain****.  Dit hotel is vlak aan het meer gelegen waar u vele activiteiten kan beoefenen (verhuur van fietsen, kayak, pedalo, kano, tennis….) u kan ook verschillende boottripjes op het meer maken.

5/9 : Venise-en-Québec  - Saint –Alexis –des-monts

Onderweg bezoeken we het ‘Maison Nationale de Patriotes’ en ‘Biophare’.  Dit interpretatiecentrum licht u in over de unieke elementen van het natuurlijke patrimonium van Lac Saint-Pierre, het meer dat zich tussen  Sorel-Tracy en Trois-Rivières bevindt.  We krijgen ook nog een rondleiding in Auberge la Baluchon****(*).  In dit heel grote domein kan u tot rust komen midden in de natuur.  Zowel in de zomer als de winter kan u hier aan tal van activiteiten deelnemen(www.baluchon.com)

In de late namiddag worden we verwacht in Pourvoirie du Lac Blanc*** voor een berenobservatie.  Vanop veilige afstand kan je deze zwarte beren bewonderen.

6/9 : Saint-Alexis-des-monts

Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we naar hotel Sacacomie****.  Dit prachtige hotel ligt midden in het woud met een mooi zicht over het meer van Sacacomie die een lengte heeft van 42 km.  Het hotel is volledig in hout gemaakt en ligt ongeveer 100 meter boven het meerniveau  waardoor het uitzicht spectaculair is.  Er worden veel activiteiten georganiseerd en er is ook een mooie spa.  De keuken is er voortreffelijk.

7/9 : Saint-Alexis-des-monts – Québec city

Vandaag reizen we naar de hoofdstad van de provincie en de enige omwalde stad van Noord-Amerika, Québec.  We beginnen onze rondleiding met de watervallen van Montmorency, op ongeveer 10 km ten oosten van Québec.  Deze watervallen zijn 76 hoog en daarmee de hoogste van de provincie en hoger dan de meer bekende Niagara Falls.  Met behulp van een kabelwagen kan u de top bereiken.  De beste manier om Québec te ontdekken is te voet.  Het oude stadsgedeelte is niet groot en met de gids slenteren we doorheen de gezellige steegjes om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad.

Overnachting in hotel clarendon****.  Dit hotel is heel centraal gelegen op 5 min wandelen van het oude stadsgedeelte.  Het hotel is ondergebracht in een historisch pand en straalt klasse uit. 

8/9 : Québec – Montréal

Vandaag is onze terugvlucht.  We maken nog een stop in Wendake.  Hier wonen de Wendat-Huron indianen die deel uitmaken van de First Nations, de inheemse volkeren van Canada.  We bezoeken het museum en het dorp en leren meer over de geschiedenis en de gebruiken van deze indianen.

In de late namiddag nemen we de terugvlucht met Air Canada naar Brussel.

U kan Canada het hele jaar door bezoeken.  Er zijn zowel winter als zomeractiviteiten.  Wij waren juist 2 weken te vroeg om de natuur op zijn mooist te zien.  L’été Indien, zoals door velen wordt genoemd is een fascinerend schouwspel van kleuren die u kan bewonderen vooraleer de winter definitief zijn intrede maakt.

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: