reisverslagen

Athene - Peloponessos

Athene & Peloponessos
Met Expair Tours

Mei 2013

Door Ingrid

Maandag  aankomst in Athene. Transfert naar het hotel Acropolis Select in de late namiddag. Dit is een zeer correct hotel, op wandelafstand van de Acropolis. Kleine lobby en ontbijtruimte, maar met de nodige faciliteiten. De kamers zijn aan de kleine kant.
Ook hebben we het hotel Acropolis Hill bezocht. Gelegen aan de voet van de Acropolis. Op het terras heeft u een prachtig zicht over de Acropolis en over de stad. Het hotel beschikt over een buiten zwembad.

Dinsdag hebben we het Acropolis museum bezocht. Zeker de moeite waard om te doen, alsook een wandeling door Areopagitou & Plaka. Typische en gezellige straatjes.
Nadien doorgereden naar het Kanaal van Corinthië. Zéér indrukwekkend kanaal van 6km lang dat het boot verkeer moet vergemakkelijken.
Lunch in Epidauros, en nadien een bezoekje aan het theater.
’S avonds aankomst in Nafplion. Een zeer gezellig stadje om er rond te kuieren.
Overnachting in het hotel Amphytrion. Luxueus hotel, standaard kamers met alle voorzieningen, enkel de badkamer is héél klein. Spijtig dat er geen zwembad is in het hotel. Het is wel een zeer uitgebreid ontbijtbuffet met zicht op zee.
Avondmaal in het hotel Tolon Holidays. Basic hotel. Sobere kamers, maar zeer proper. Het hotel is ietwat verouderd, maar heeft een leuk zwembad. Het eten was er lekker, en het ligt op wandelafstand van het strand.

Woensdag zijn we doorgereden tot Kalamata, met een stop in Gythion. Een tof vissersdorpje, met uitstekende restaurantjes langs het water.
Onderweg bezochten we ook het Kalamitsi hotel. Dit is een rustgevend charme hotel, gelegen in een heel grote tuin, maar geen zwembad.We werden warm onthaald. Een goed hotel voor een tussenstop. Er zijn wel trappen naar beneden die uitgeven op een baai.
Overnachting in het hotel Akti Taygetos. Hotel met zwembad, gelegen op wandelafstand van de zee. Ruime kamers met alle faciliteiten.

Donderdag namen we een kijkje aan het strand van Voidokilia.
We bezochten er het Westin Costa Navarino hotel. Zeer luxueus hotel met alle nodige comfort.
Nadien reden we verder tot Olympia. Natuurlijk bezochten we er het eerste en eeuwen oude olympische stadium.
We reden verder tot Killini, waar we overnachtten in Vigla Village. Dit is een zeer familiaal hotel. Super vriendelijke ontvangst. Grote kamers en badkamers. Alle kamers verschillen. Het zwembad geeft uit op de tuinen, met de zee op de achtergrond. Ook voor de kinderen zijn er mogelijkheden, zoals een kleine speeltuin, en een mini boerderij.
Het avondeten genoten we in het hotel Olympia Golden Beach. Luxe hotel met alle faciliteiten. Hier zijn ook villa’s met privé zwembaden.

Op vrijdag zit deze heel leuke trip van 5 dagen er al op. Het was een zéér aangename kennismaking met het land, de bevolking, de cultuur en de gastronomie. De meeste hotels die we bezocht hebben, waren charme hotels, maar alle met de nodige faciliteiten en wi-fi.
Het is een aanrader om het land te verkennen met de auto, en alles te bezoeken op eigen ritme.

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: