reisverslagen

Turkije : Dalaman

studiereis Thomas Cook naar Dalaman

mei 2013

door Chantal

Dalaman is gelegen aan de Zuidwestkust van Turkije, daar waar de Egeïsche en Middellandse Zee samenvloeien.  Het landschap wordt getekend door prachtige baaien omringd door bosrijke heuvels.

De vakantiebestemming Dalaman is onder te verdelen in 3 verschillende regio’s :
-  Fethiye/Ölüdeniz
-  Dalyan/Sarigerme
-  Marmaris/Içmeler

In elk van deze regio’s vindt u mooie stranden, gezellige boulevards en een unieke atmosfeer. Er zijn tal van excursiemogelijkheden zoals oa.  4x4 safari, Dalyan met de modderbaden, Ephesus & Sirince, Rhodos, Turkse avond, shopping …….
De lokale agent Diana Travel organiseert deze excursies op een zeer efficiënte manier.

Bezochte hotels :

Wij logeerden in het Belgian Favourite hotel Marmaris Palace****.  Dit hotel is gelegen tussen Marmaris en Içmeler.  Er is een hoofdgebouw en bungalows die verspreid liggen in het domein. De kamers in de bungalows zijn eenvoudig en hebben een opknapbeurt nodig.   Dit hotel is niet geschikt voor rolstoel patiënten en families met een buggy wegens de vele trappen.  De meeste klanten zijn Russisch.   Ik was niet onder de indruk van dit hotel en voor mij is dit ook geen 4* waard.

Marti resort****(*)

Dit hotel is in 2010 grondig gerenoveerd.  Het is centraal gelegen in de baai van Içmeler.  Via de promenade bent u op  5 minuten in het centrum.  Rond het zwembad is er voldoende plaats.  Mits een kleine toeslag kan u kamers met balkon en lateraal zeezicht reserveren.  Dit is zeker aan te raden.  De kamers zijn ruim en beschikken over alle faciliteiten.  Er zijn ook mooie familiekamers waar u met  max 5 (4volw + 1 kind)  personen kan verblijven.  Dit hotel is een aanrader.

Club Turban****

Mooie club gelegen direct aan de promenade en aan de rand van Marmaris.  De kamers liggen verspreid in de mooie tuin of in het hoofdgebouw.  Er is een grote kinderclub met veel activiteiten.  Er is ook een relax pool voor de klanten die rust zoeken. Deze club heeft alle ingrediënten om u een geslaagde vakantie te bezorgen.  Goed gelegen, mooie kamers en tal van activiteiten voor jong en oud.

Hotel golden Rock****

Dit splinternieuwe hotel straalt elegantie uit en is heel centraal gelegen.  Alle publieke ruimten en de kamers zijn heel modern ingericht.  Er is soft animatie aanwezig.  Dit hotel is ideaal voor jonge koppels die graag in het centrum gelegen zijn.

Hotel pasa beach***(*)

Dit hotel is reeds jaren een vaste waarde op de Belgische markt.  Het is centraal gelegen met een levendige sfeer.  De kamers zijn mooi gerenoveerd.   In het hotel is er soft animatie maar geen miniclub.  Dit hotel is vooral geschikt voor oudere mensen of koppels die direct in het centrum willen gelegen zijn.  De kamers in blok A (2F) zijn een beetje ruimer maar hebben vast tapijt.

Hotel Grand Azur*****

Dit is echt een top product.  Het hotel is centraal gelegen en alles in dit hotel straalt luxe uit.  Mooie kamers , verzorgde buffetten.  Het hotel beschikt ook over een groot wellness centrum en een half olympisch overdekt zwembad.  Elke avond is er live muziek aan de beach bar.  Wegens de vele faciliteiten en de goede keuken is dit zeker het beste hotel in Marmaris

Hotel Elegance****(*)

Heel centraal en direct aan zee gelegen.  Er zijn 2 zwembaden aanwezig.  De standaardkamers zijn aan vernieuwing toe.  Het is dus aangeraden om een vernieuwde kamer met lateraal zeezicht te boeken.  Dit hotel is zeker geen 4 * waard , eerder 3***(*).

Experience Club Majesty Tuana****

Geanimeerd strandhotel met veel sportmogelijkheden.  Hier zijn 2 à 3 Belgische animators aanwezig die uw verblijf zo aangenaam mogelijk maken.  Elke dag is er dag en avondanimatie waar u samen met andere Belgen aan kan deelnemen.  Het hotel is wel een beetje afgelegen maar dit wordt gecompenseerd door de vele activiteiten die aanwezig zijn.  De club kamers liggen dichter bij het strand, restaurant en hoofdzwembad.  De kamers in het park gedeelte zijn iets rustiger en verder afgelegen. Dankzij de vele faciliteiten en de mooie kamers is dit een aanrader voor een actieve vakantie voor zowel koppels als voor families.

Hilton Dalaman resort & spa*****

Direct aan het prachtige zandstrand van Sarigerme.  Zoals we van de hilton keten verwachten is op dit hotel niets aan te merken.  Heel groot complex met 7 zwembaden, 13 bars en 5 à la carte restaurants.  24 u /24 all inclusive.  Een echt pareltje.   

 

 

 

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: