reisverslagen

Cyprus

Cyprus

mei 2013

door Patricia

Met  Pegase begint uw vakantie naar Cyprus goed.

Dankzij de premium service,( Fast Lane) vermijdt u de lange wachtrijen bij de controle van de handbagage.U kan ook profiteren van de Diamond lounge , waar u kan genieten van een buffet van dranken.

Na 4 uur vlucht komt u aan in Cyprus,het 3e  grootste eiland van de Middellandse Zee, maar dun bevolkt (slechts 1 miljoen inwoners).

Vermits Cyprus een voormalige Engelse kolonie is rijdt men links.
Gedurende 9 maanden per jaar kan u er profiteren van de zon (17° in januari,33° in juli).
Ideale bestemming voor golfers, (4 terreinen met 18 holes), zonnekloppers en zij die houden van luxe dankzij het hoge niveau van de hotels.

Wat te bezoeken ?

Limassol (of Lemesos): middeleeuws kasteel, archeologisch museum, openbare tuin en een lange promenade met een kleine zoo.
Paphos (geklasseerd als Unesco erfgoed) : archeologische site van Kato Paphos, het kasteel in de haven , waar u ook vele restaurants en souvenierswinkeltjes vindt.
Kourion: site met overblijfselen van mozaïek, zijn openlucht theater waar u tot op heden nog vele culturele activiteiten plaatsvinden.
Het Troodosgebergte  (Olympische berg): traditionele dorpjes en kloosters (waaronder het grootste van Cyprus: Kykkos).
Omodos: dorp op 900m hoogte, in een wijnregio die meer dan 4000 jaar oud is.Ook het 17-eeuwse klooster is een bezoek waard.
Petra Tou Romiou: natuurpark met kliffen die uitmonden in de zee, en de beroemde rots waarvan de legende wilt dat  dit de plaats was waarAfrodite  geboren werd.Hier komt dan ook de bijnaam van Cyprus, eiland van Afrodite, vandaan.

Hotels :

Asimina Suites

Dit klein Adult-only hotel heeft ruime en elegante suites.Vooral personen die rust zoeken zullen dit hotel appreciëren. De maaltijden, met show-cooking zijn van een  hoog niveau.Het strandrestaurant Kymata is een must.De enorme tuin compenseert het kleine strand.

Pioneer beach

Dit hotel ligt juist naast de Asimina suites en is van dezelfde eigenaar.Vermits de comfortabele kamers kleiner en soberder zijn wordt dit hotel verkocht via Thomas Cook.De all-in formule is wel zeer aantrekkelijk.

Intercontinental Aphrodite Hills

Direct naast de golf en de tennisschool gelegen bezit dit hotel verschillende restaurants met topgastronomie. Op het grote domein ligt er  ook een grote spa en een kinderclub ( de kinderclub doet denken aan een klein dorp en hier kunnen de kinderen zich uitleven op de trampoline en het luchtkasteel) .
Enkel 1 nadeel:het strand ligt op 900m.

Four Seasons

Dit luxe hotel gelegen in Limassol is zowel geschikt voor koppels als families met kinderen.
De sfeer in het hotel doet een beetje Aziatisch aan.Er zijn verschillende landschapszwembaden, vijvers en terrassen.Het hotel bezit verschillende restaurants waarvan 1 beschouwd wordt als 1 van de beste van het eiland.
De kids club is enkel geopend tijdens de schoolvakanties.

Amathus Beach

Een rustig gelegen hotel in een stijl die doet denken aan een klooster.Het hotel is zeer gekend voor zijn spacentrum, zijn excellente restaurants en zijn groot strand.

Elysium

Ideaal voor koppels en families.Op het grote domein zijn bepaalde delen voorbehouden voor volwassenen.Aanwezig zijn : een landschapszwembad , een amphitheater, een spa en verschillende kwaliteitsrestaurants.

Thalassa

Dit kleiner hotel is een adults only.Het is gelegen op een schiereiland op 15 m boven zeeniveau zodat u een prachtig zeezicht heeft.
Indien u een superieure suite reserveert is er een butlerservice inbegrepen.

Capital Coast resort

Dit hotel wordt via Thomas cook verkocht . Het is een simpel hotel maar de prijs is zeer voordelig.Aanbevolen voor families met een kleiner budget.

 

 

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: