reisverslagen

Costa Fortuna : Noorwegen

Noorse Fjorden : Het land van de Vikings

augustus 2012

door Chantal

Costa Fortuna

Stelt u zich voor dat u samen op reis bent met Leonardo da Vinci, Galileo Galilei of Christoffel Columbus en dat u de mythische trans-Atlantische oversteken uit het verleden, die de Italiaanse zeevaartgeschiedenis bepaald hebben, één voor één kunt herbeleven.

Dit kan op de Costa Fortuna: een spectaculair schip dat u kunt ontdekken, bewonderen en 'beleven'. Met dit schip ontdekt u op zee de sfeer van de reizigers uit vroegere tijden en beleeft u tegelijkertijd een compleet nieuwe ervaring van een unieke cruise die het verleden, het heden en de toekomst samenbrengt.

In totaal heeft de Costa Fortuna 1358 kajuiten waaronder 464 met balkon en 58 suites.  Er zijn 4 restaurants, waaronder de club conte Grande 1927, mits toeslag en reservatie.  Er zijn 11 bars, 6 jacuzzis, 4 zwembaden waaronder 1 met uitschuifbaar dak, Theater, Casino, disco, welness centrum… …

26/8/12 : Kopenhagen

Vanaf 13.30 kan u reeds inschepen.  Voor een vlot verloop is het aangeraden om reeds online in te checken.  Het self service restaurant is geopend zodoende u bij aankomst reeds lekker kan gaan eten.  In de vooravond is er de verplichte boat drill.

27/8 : op zee

Vandaag kan u rustig genieten van alle faciliteiten van het schip.

28/8 : Andalsnes

Rond 13.00 aankomst in Andalsnes.  Mogelijkheid om om aan een excursie deel te nemen.
Aanrader is de excursie naar Trollstigheimen.  Na een stop in het mooie Romsdal, rijden we in de richting van de vallei van Isterdal. Hier rijden we omhoog naar de watervallen van Stigfoss en gaan we tot de Trollstigen, halverwege de excursie. Het panorama strekt zich uit over de hele vallei van Isterdal, met zijn karakteristieke rotsformaties: de Bisschop, de Koning en de Koninging aan de ene kant, de pieken van de Heksen aan de andere.

29/8 : Geiranger – Hellesylt

Wij hebben een 8 uur durende excursie gedaan van Geiranger tot Hellesylt

De Geirangerfjord is één van de spectaculairste fjorden van Noorwegen. Of u deze nu verkent langs de route met als naam "straat van de adelaars" of u de fjord bewondert van de grillige weg van Flydal die naar de panoramische top van de Dalsnibba voert, het zicht is de uitstap waard. Bij het vertrek uit Geiranger is het makkelijk om het meer van Hornindal te bereiken, het diepste en helderste meer van Europa.  U maakt ook een fotostop in Jostedal Glacier National park Center.  Lunch in een typisch restaurant is inbegrepen.  Na een indrukwekkende dag wacht het schip u op in Hellesylt.

30/8 : Stavanger

In de voormiddag hebt u mogelijkheid om aan een  excursie deel te nemen.  Indien u wenst kan u ook het gezellige stadje zelf bezoeken.  Midden in de stad is een klein deel van het oude Stavanger bewaard gebleven.  U kan er verschillende musea bezoeken, oa het Stavangermuseum, het archeoligisch museum en het Noors Petoleummuseum, gelegen bij de haven.

31/8 : Oslo

S’morgens kan u Oslo bezoeken.  U kan dit heel gemakkelijk op eigen houtje doen want het schip ligt op  15 minuutjes van de stadskern.  Tijdens uw bezoek , te voet of met de fiets, ontdekt u het stadhuis, het parlementsgebouw en het het koninklijk paleis. 

1/9 : Warnemunde

Vanuit Warnemunde kan u Berlijn, Hamburg of Lubeck bezoeken (4-6 uur busrit heen en terug). Warnemunde is een Duitse badplaats dat kan bogen op het breedste zandstrand aan de hele Duitse Oostzeekust.  Het  is er gezellig kuieren langs de  winkeltjes, restaurants en terrasjes.

2/9 : Kopenhagen

Om 8.30 aankomt te Kopenhagen en ontscheping.

Tips : U ontvangt de ‘Today’ (boordjournaal) elke dag in uw kajuit.  Hierin vindt u de details van de activiteiten gedurende de dag en ’s avonds.

U kan voor 19.5 euro per dag een all inclusive pakket bijboeken.  Dit is zeker de moeite waard.

Vanaf 2013 biedt Costa cruises classic en premium kajuiten aan in de verschillende categorieën.  Voor meer inlichtingen kan u steeds bij ons terecht. 

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: