reisverslagen

Rome

Studiereis Rome met jetair

maart 2012

door Chantal

Wie Rome bezoekt, maakt een duik in de geschiedenis en wordt ondergedompeld in het tijdperk van brute gladiatoren of in dat van kunstenaars als Michelangelo en Rafaël.  In Rome is er zoveel te zien en te beleven.  Als u echt alles wil zien dan neemt u er best enkele dagen voor.  Niet te missen is natuurlijk Vaticaanstad : het Sint-Pietersplein met de basiliek, de Engelenburcht en de Vaticaanse musea met ondermeer de Sixtijnse kapel .  Tip : U kan bij jetair de excursie Vaticaanstad & Sint-Pietersbasiliek met Belgische gids boeken.  U hoeft nergens aan te schuiven en vanaf 6 personen gebruikt de gids headsets zodat de uitleg voor iedereen duidelijk is.  Echt een aanrader.

In het centrum mag u de Trevifontein, de Spaanse Trappen en het Pantheon niet missen.

De Rome open tour is de ideale manier om de stad te verkennen.   De groene dubbeldekbussen voeren u langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Colosseum en het Sint-Pieterplein.  Er zijn 11 haltes en u kan zo vaak op – en afstappen als u wilt.  U kan kiezen voor een ticket van 24u of 48u.

Met Brussels Airlines bent u in 2 uur op de luchthaven Fiumicino  Het centrum is 26 km verweiderd en u kan deze afstand het snelst overbruggen per trein met de Leonardo Express (ongeveer 14 euro) of met de taxi (ongeveer 40 euro).

Het historische centrum van Rome verkent u best te voet.  Om grotere afstanden te overbruggen kunt u een beroep doen op het openbaar vervoer.  Een dagticket kost ca 4 euro en een 3 dagenticket ca 11 euro.

Bezochte hotels

Il Covo Bed & Breakfast : Heel centraal in het oude stadscentrum , op wandelafstand van de meeste bezienswaardigheden.  De verzorgde  kamers liggen in verschillende huizen  in een straal van max 300 m.  In sommige gebouwen is er geen lift.  Het ontbijt wordt geserveerd in een bistro in de straat.  Vanwege zijn voordelige prijs is dit een aanrader.

Hotel Fiori**plus : Dit kleinschalig hotelletje heeft de perfecte locatie om te winkelen en om het oude Rome te ontdekken.  De ruime eenvoudige kamers hebben allen parket en zijn gelegen op de 1e en 3e verdiep van een gebouw.  Er is een kleine eetruimte waar een continetaal ontbijt wordt geserveerd.  opgelet, er is wel geen aparte bagageruimte.

Hotel Andreotti*** : Verzorgd klassiek ingericht hotel op 500 m van het terministation.  De kamers zijn smaakvol ingericht en er is een gezellige eethoek.  Aanrader

Hotel Portamaggiore*** : Comfortabel hotel gelegen aan het Piazza Portamaggiore.  215 verzorgde kamers.  Groot restaurant met mogelijkheid voor een vast dagmenu te nemen.  Pianobar.  Minpunt is de afgelegen ligging.

Hotel Domus Romana**** :  Charmehotel met een uitmuntende  ligging.  Bijzonder mooie kamers en een attente service.  Er is een binnenpatio waar er ook mogelijkheid is om tijdens de zomermaanden buiten te ontbijten.

Hotel Anglo Americano**** : Volledig gerenoveerd hotel.  In het hart van de stad , vlakbij de Spaanse Trappen en de Trevifontein.  De kamers zijn ruim en heel comfortabel ingericht.  Zeker 4* waard.

 

Contact


CIC Travel
Lakensestraat 160
(ingang via Koopliedenstraat 16D)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: